Far kunne ikke holde tårerne tilbage, da ‘X Factor’-Albina fortalte sin store hemmelighed

Hendes forældre anede ingenting. I tre måneder skjulte Albina Shyti, at hun medvirkede i ‘X Factor’.

Han græder aldrig. Men da Rrahman Shyti åbnede døren ind til stuen, kunne han ikke gøre noget. Tårerne trillede ned ad kinderne, da han så sin datter omringet af balloner, flag og glade veninder.


Albina stod nemlig med et stort skilt i armene. På det stod der ‘X Factor’.


I tre måneder havde den 20-årige ‘X Factor’-deltager holdt det hemmeligt for sine forældre, at hun havde sunget sig videre i programmet flere gange.
Rrahman og Sadije Shyti forstod derfor slet ikke, at deres datter allerede var gået videre fra de indledende precastings og den første audition foran dommerne.


– Jeg var nødt til at sætte dem ned og sige: “Mor og far, jeg har altså været i gang i tre måneder”.


Dårlig samvittighed


Albina havde indtil da løjet for at holde ‘X Factor’-deltagelsen skjult. Blandt andet havde hun aldrig fortalt sine forældre hele sandheden om, hvorfor hun i september kom hjem fra en rejse til Japan før tid.Det var så stor en overraskelse for mig som far, fordi hun har kæmpet meget


Rrahman Shyti, far til AlbinaHun fortalte heller ikke, at hun kørte fra hjembyen Padborg til en øvedag med Ankerstjerne i København i sin fars bil. Han troede, hun skulle til Aarhus for at besøge nogle veninder.


– Jeg havde så dårlig samvittighed, fortæller Albina, der også kalder sig Albi. Men hun var fast besluttet på at overraske sine forældre.


Ankerstjerne måtte koncentrere sig om ikke at blive forelsket, da Albina dukkede op til årets ‘X Factor’-audition. Med egen guitar og store, flotte øjne, vandt hun dommernes hjerter. Video: Kasper Søby Jensen

En stor dag


Musikken har altid været hendes store drøm, og sidste år sagde hun op på den café, hun arbejdede på i sit sabbatår efter gymnasiet. Ikke fordi hun skulle søge ind på universitetet, men fordi hun ville give musikken fuld fokus.


Hendes forældre havde dog ikke regnet ud, at deres datter havde kastet sig ud i ‘X Factor’. De fik først nyheden en lille uge efter, at Albina selv havde fået besked om, at hun var gået videre til 5 Chair Challenge.Albina fejrer sin plads videre i 'X Factor' med sine forældre og to veninder. Albina fejrer sin plads videre i ‘X Factor’ med sine forældre og to veninder. Foto: Privatfoto

Hun havde sikret sig, at de begge to var hjemme og forberedt balloner og flag på sit værelse. Herefter samlede hun sin mor og far for at fortælle dem, at hun ville rejse ud i verden og gav dem fem minutter til at vende idéen sammen, inden de mødte hende i stuen.


På de få minutter pyntede hun og to veninder op, mens Albinas lillebror stod klar til at filme, når forældrene kom ind ad døren. Da det skete, så de deres datter juble med ‘X Factor’-skiltet i armene.
square to 16x9

– Den dag kan jeg ikke glemme. Aldrig i mit liv. Det var så stor en overraskelse for mig som far, fordi hun har kæmpet meget, lyder det fra Rrahman Shyti, og Albinas mor er enig.


– Albina er født med talent, og hun har arbejdet hårdt for musikken og elsker det virkelig med hele sit hjerte. Og det gør vi også, så det er det bedste, der er sket, at hun er kommet så langt i ‘X Factor’, siger Sadije Shyti.


Forventede ikke fars tårer


Både Rraman og Sadije Shyti har spillet i band sammen i Kosovo. Derfor er det ikke bare Albinas drøm at leve af musikken.


Hendes forældre har haft den samme drøm og bakker fuldt op om deres datter, fortæller Albi. Hun havde dog ikke forventet at se sin far græde.


– Det ramte lige i hjertet. Men jeg tror, det påvirker dem så meget, fordi de så gerne vil have, at jeg udlever min drøm, siger hun.


– De siger til mig: ”Hvis det er det her, du vil, så skal du eddermugme arbejde hårdt for det, men så er det også den eneste vej, du skal gå og ikke tænke på andet”.
Og det var et par stolte forældre, der langt om længe fik lov til at se deres datter i ‘X Factor’, da hun gik på scenen til 5 Chair Challenge’ tilbage i november, hvor optagelserne blev lavet.


– Det er utroligt og spændende, lød det dengang fra Sadije Shyti.


Arbejder hårdt i stilhed


Moren mener, det har hjulpet Albina, at hverken hun eller hendes mand har vidst noget om datterens ‘X Factor’-eventyr.


– Vi ville selvfølgelig hjælpe hende, men måske ville vi gøre det modsatte. Måske ville vi forvirre hende.Albinas forældre var med for at heppe på deres datter til årets 5 Chair Challenge, der blev optaget i Svenborg i november. Albinas forældre var med for at heppe på deres datter til årets 5 Chair Challenge, der blev optaget i Svenborg i november. Foto: TV 2

Albinas søster, Doruntina Shyti, er enig. Og det overrasker hende slet ikke, at hendes søster valgte at holde ‘X Factor’ hemmeligt så længe.


– Albina er den type. Når hun har et mål, siger hun det ikke til folk. Så arbejder hun hårdt i stilhed, og så eksploderer hun bagefter. Det er det, hun gør. Altid, siger Doruntina.


Se Albina på scenen til 5 Chair Challenge fredag klokken 20 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Leave a Comment